top of page
M42-oriontaage.jpeg
Kildemosesporet_indvielse.jpg
IMG_20191130_162145.jpg

Årshjul

 

Landsbyrådet har en række tilbagevendende aktiviteter. Nogle gennemfører vi hvert år, andre hvert andet. Og nogen gange finder vi på noget helt nyt. 

Januar

Stjernekiggeraften. Vi kigger på stjerner og bagefter går vi på biblioteket, hvor guiden fortæller mere om hvad man kan se på nattehimlen.

Februar

Bolund-vintertur. Vi mødes i Lille Valby Strandpark og går derfra til Bolund og hører om sagn og ser på naturen. Vi går tilbage og nyder varm kakao og boller.

 

Højtlæsning på biblioteket. Højtlæsning for børn mellem 4 og 10 år. Vi læser højt for børnene af spændende bøger

Marts

Lokale entusiaster fortæller om deres passion. Entusiasten fortæller om sin passion og giver os andre indblik i en ny verden.

April

Affaldsindsamling. Vi samler affald i naturen og bidrager til en renere natur i Affaldsindsamlingen ”Danmark uden Affald”.  Efter hjemkomst er der hygge og servering i Sognegården.

Maj

Krible-Krable tur. Vi fisker med fiskenet og fanger småkravl i Kildemosesøen, ser på hvad vi fanger og bliver klogere på livet i søen.

Juni

Sporenes dag. Vi går ruten ad Kildemosesporet mellem Ågerup, Hvedstrup og Gundsølille og nyder naturen og det åbne land. Vi guider om årets emne og arrangerer måske en konkurrence.

Sankt Hans. Vi fejrer Sankt Hans Aften sammen med Bolundspejderne ved deres hytte. Bålet tændes tidligt, så børnene kan være med. Landsbyrådet sørger for en spændende båltaler

Juli

Ferie

August

Sportsfest. Landsbyrådet har en bod ved Idrætsforeningens årlige sportsfest. Her fortæller vi om arbejdet i Landsbyrådet, måske arrangerer vi en afstemning og nye medlemmer bydes velkomne

Legedag i Salvadparken lørdag eftermiddag: Vi tænder bål og leger sækkeløb o lign.   

Hen mod aften laver vi fælles mad over bål. Vi går en strandtur langs fjorden, måske er en skattejagt  indlagt. De der har lyst kan blive og overnatte I telt eller shelter.

September

Fødselsdagsfest. Vi fejrer Landsbyrådets fødselsdag. Hør om Landsbyrådets arbejde, konkurrencer, bliv medlem m.m.

Oktober

Græskar lygter. I anledning af Halloween er børn ifølge med en voksen velkommen til at lave deres egen græskarlygte. 

 

Højtlæsning på biblioteket. Højtlæsning for børn mellem 4 og 10 år. Vi læser højt for børnene af spændende bøger

November

Juletræs tænding på torvet i Ågerup. Måske kommer Julemanden og tænder lysene på juletræet. Julesange, gløgg/saftevand og pebernødder.

December Juleferie

bottom of page