top of page
Tidslinje for Ågerup og Omegns Landsbyråd
Tilføjelse_tidsakse.JPG

Initiativer og succeser

Her har vi fremhævet de vigtigste initiativer som vi er kommet i mål med i Landsbyrådet. På tidslinjen har vi nævnt en række yderligere succeser, som du kan læse mere om i linket nederst på siden.

Billede1.png

SkateParken ved Lindebjergskolen i Gundsølille

SkateParken blev indviet i 2021. Dermed opfyldte Landsbyrådet et stort ønske blandt de store børn. SkateParken bruges af skole og SFO. Efter skoletid er den blevet et nyt sted at samles.

Kontakt: Irene Vinther-Larsen, tlf. 2084 6487

billede2.JPG

Hundeskoven mellem Ågerup og St. Valby

Hundeskoven blev indviet i 2017.  Den var et stort ønske blandt dem som mødte op til de første møder om at danne et landsbyråd. Her kan glade hunde få lov at løbe fri rundt.

KontaktIrene Vinther-Larsen, tlf. 2084 6487

Billede3.JPG

Forskønnelse af Butikstorvet i Ågerup

Hundeskoven blev indviet af borgmester Joy Mogensen i 2019. En række forskellige ønsker til at kønnere Butikstorv som bedre kunne danne ramme om fælleskab blev fremsat på en Zebraby Workshop i 2017. Ideerne blev realiseret som led i Zebraby-projektet.

Kontakt: Jens Pedersen, tlf. 2972 2334

Billede4.JPG

Bedre Busser

Landsbyrådet arbejder for bedre kollektiv trafik. Vores største succeser har dog været at bevare de eksisterende busser. Først under vejarbejdet i 2016, siden i kampen for natbusserne i 2018. I begge tilfælde kunne det kun lade sig gøre at vinde fordi så mange i lokalområdet bakkede op om vores indsamling af underskrifter. 

Kontakt: Jens Pedersen, tlf. 2972 2334

Billede5.JPG

Flere cykelstier

Landsbyrådet arbejder for at gøre det mere sikkert at cykle. Det gør vi ved at arbejde for hastighedsdæmpende foranstaltninger og ved at arbejde for cykelstier. Det var en fest da vi indviede cykelstien langs St. Valbyvej fra St. Valby til Ring 6. Nu ser vi frem til at indvie 1. etape af cykelstien fra Gundsølille til Østrup. Efter planen skulle det være sket i 2022, men det er senest rykket til 2024.  

Kontakt: Jens Pedersen, tlf. 2972 2334

Billede6.JPG

Kildemoseparken


Da det gamle Ågerup Renseanlæg skulle nedlægges, sørgede Landsbyrådet for at få udnyttet området, så det blev indrettet til en aktivitetspark med de faciliteter som naboerne ønskede sig.

Kontakt: Jens Pedersen, tlf. 2972 2334

Billede7.JPG

Etnisk Forum

Nye danskere fra andre kulturer er flyttet til området og den situation viste  i 2018 et behov for at lære hinanden at kende. Landsbyrådet og Kirken har lige siden drevet aktiviteterne i en fælles arbejdsgruppe.

Kontakt: Irene Vinther-Larsen, tlf. 2084 6487.

Flere succeser

Selvfølgelig har vi lavet meget andet. Her har vi samlet en beskrivelse af hele 27 succeser. Behøver du flere for at melde dig ind?

bottom of page